Thursday 5 March 2015

Ikan Cencaru Masak Sambal

Tags

                                                  Ikan Cencaru Sumbat Sambal



Bahan bahan:

  • 2 ekor ikan cencaru
  • 3 sudu besar cili kering kisar
  • 3 ulas bawang putih
  • 4 ulas bawang merah
  • Sedikit Belacan
  • Gula
  • Garam
  • Air Asam Jawa


Cara cara:

  • Ikan Cencaru dibelah belakang dan dibersihkan. Lumur ikan cencaru bersama garam.
  • Tumbuk bawang bawang dan belacan. Kemudian masukkan cili cili kering kisar. Akhir sekali masukkan garam, gula dan sedikit air asam jawa.
  • Masukkan bahan kisar ke bahagian belakang ikan yang dibelah tadi.
  • Panaskan minyak secukupnya. Goreng ikan sehingga garing.
  • Sedia dihidang.
                                               >>>LAGI RESEPI MENARIK DISINI<<<

                                                       
                                                  
 SELAMAT MENCUBA


EmoticonEmoticon